Monday, December 04, 2006

Galniş















- 1 kg Piyale Un
- sıvıyag
- tavuk veya etsuyu
- tuz

- 1 tüm tavuk yada kirmizi et

1- unu ılık su ile yoğrulur, elle küçük parçalara ayrılır. Avuç içinden parmakla şekil verilip yassıtılır.
2- Et suyunda pişirilir.
3- Sarımsak tuzla dövülür. Et suyunun yağından alınıp, hamur suyu ile eklenerek sosu hazırlanır.
4- Parça et ve hazırlanan sosla servis yapılır.


Püf Noktalarım :

a) Hamuru ılık suyla yoğurun
b) Hamuru eleyin ve hamur kulak meme kıvamında olmalı derler, bunu yapmayın, cünkü ici oyulması çok zor gelir size. bu yüzden yumuşak bir hamur yoğurun ve ilk zamanda size cıvık gelse bile yoğurmaya devam edin. yoğurdukca kıvamı düzelir.
c) Tavuğun piştiğı tencerede...üste çıkan yağları kepceyle alınmalı. bunu sosuna eklenir ve bir kısmı da hamuru yoğurmak icin kullanılır, coğu çeçen kadınları bunu yapmadığı icin, genelde sert bir hamur elde ederler, fakat bu işlem yapılırsa yumuşak ve miğdeye oturmayan gılnışlar elde edersiniz.
d) Tavuk kullanıcaksanız...bu secim size kalmış. dilediğinizde Tavuk yada Et le yapabilirsiniz ama genelde ev halkı icin tavukla yapılır ve özel misafirler icinde cüzdanız da müsaitse kırmızı etle yapılır. Tavuk pişirmeye karar verdiyseniz, öyleyse Tavuğu 1 cm üzeri gececek şekilde suyla pişirin. Daha lezzetli olucaktır.
e) Tavukları bıcak yardımıyla parcalayın kücük parcalara. Daha hızlı pişer.

2 comments:

Anonymous said...

offf bee olsa da yesek....sımdı aklımıza dusurdun, annemde evde yok nerde bulup yıcez canım galnişi..yemeyen bu yemegın kıymetını bılmez..tarıf ıcn sagolun...

CecenKizi said...

Afiyet olsun borcha karacay :) bu ara siteme ilk yorum yazan sin. ve seviniyorum :)

bu internet isi cok güzel ama tek eksigi yemek scan edip yollayamiyorsun :)