Çin Dürüm
Hamuru icin:
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı sıçak su
- Tuz
İç Malzemeleri:
- 250 gr dana eti
- 1 Lahana
- 200 gr Mantar
- 2 Yumurta
Sosu:
- 2 çorba kaşığı Soya sosu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı buğday nişasta
Etleri jülyen şeklinde doğrayıp tavada suyu salana kadar pişirin. Mantarlari ve Lahanayı ince doğradıktan sonra onlari da ekleyerek devam edin pişirmeye.
2 Yumurtayı bir kaseye alıp omlette olduğugu gibi çırpın ve bir teflon tavada omlet gibi hazirlayin daha sonra tahta kaşıkla omleti parçalayarak etli malzemelere ekleyin.
Hamuru yoğurun ve ve tabak büyüklüğünde acın. 2 tabak büyüklüğünde hamurların arasına sıvıyağ sürüp birleştirin; bu işlemi her hamurda uygulayın. Bu iki bir birine yapışmış hamurları teflon tavada (YAĞSIZ) pişirin.
daha sonra hamurları alınca, kendiliğinden ayrılacağını göreceksiniz, böylece zaman kazanmış olucaksınız.
Sosunuda ayri bir kabta karıştırarak etlere eklediğinizde, pişmiş hamurlara doldudrup dürüm gibi sarın.
Süslemek içinde taze soğan sapıyla bağlayabilirsiniz.
Bon appetit :)
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı sıçak su
- Tuz
İç Malzemeleri:
- 250 gr dana eti
- 1 Lahana
- 200 gr Mantar
- 2 Yumurta
Sosu:
- 2 çorba kaşığı Soya sosu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı buğday nişasta
Etleri jülyen şeklinde doğrayıp tavada suyu salana kadar pişirin. Mantarlari ve Lahanayı ince doğradıktan sonra onlari da ekleyerek devam edin pişirmeye.
2 Yumurtayı bir kaseye alıp omlette olduğugu gibi çırpın ve bir teflon tavada omlet gibi hazirlayin daha sonra tahta kaşıkla omleti parçalayarak etli malzemelere ekleyin.
Hamuru yoğurun ve ve tabak büyüklüğünde acın. 2 tabak büyüklüğünde hamurların arasına sıvıyağ sürüp birleştirin; bu işlemi her hamurda uygulayın. Bu iki bir birine yapışmış hamurları teflon tavada (YAĞSIZ) pişirin.
daha sonra hamurları alınca, kendiliğinden ayrılacağını göreceksiniz, böylece zaman kazanmış olucaksınız.
Sosunuda ayri bir kabta karıştırarak etlere eklediğinizde, pişmiş hamurlara doldudrup dürüm gibi sarın.
Süslemek içinde taze soğan sapıyla bağlayabilirsiniz.
Bon appetit :)
No comments:
Post a Comment