Saturday, August 04, 2007

cattal-kasik-Bıçak sistemi

1. Kücük bir menü (3lü)






bu sistemde cok büyük bir menü olmadigi anlasiliyor. Sadece 3lü menü ise...Pecetenizi tabagin ortasina koyarsiniz, sagda bicak, solda catal.


Corba icin tabagin üzerine koyulur, onun altinda kücük kasik da dessert (tatlilar) icin.




önemli bir not daha bazen dessert- tatlilar icin, en cok hamurlu tatlilarda kücük catal yaninda bicak koyulur. En büyük NO-GO sayilan tatlilara bicak kullanilmaz.. bicak yerine kücük tatli kasigi kullanilir - Ama bazi yerlerde bazen bicak koyuldugunu gördüm. Yukarda solda gördügünüz kücük tabakda ekmek icin ve bicagi da tereyag icindir. Bir sarab bardagi bulunuyor ve yaninda su - bardagi.






2. Orta menü sistemi...




Bu orta menü sisteminde corba, ana yemegi ve yaninda arti etli yemek varsa, arti bicak ve cattal koyulur (yeni resimde gibi iki bicak ve iki cattal)... ve tabi arti bardak... Avrupa ve diger ülkelerde her yemege degisik sarab (degisik tad,koku,sertligi) kullaniliyor. Tabiki sizi saraba tesvik etmek istemiyorum:) cola turka icin:) ama bunu yinede birilerine bilmiyorsa ögretmek maksadiyla yaziyorum. Ögrenmekte bilmekte zarari yoktur.




cattal ve bicaklari ilk - disdaki ile basliyorsunuz...disdan ice dogru kullaniyorsunuz...Bardaklarda sag dan sola kullaniyorsunuz.





3. Büyük menü sistemi





Cok sayili yemek sunucaksaniz eger: yani anayemegi- balikli yemek ve arti etli yemek ve komple dessert icin takim.

asagi sagda su bardagi koyulur, ondan sonra gelen sherrybardagi ön yemek icin, beyaz-sarab icin bir bardak balikli yemekler icin, ve kirmizi sarab bardagi etli yemeklerde.. Dessert icin sekt-bardagi kullanilir.



No comments: